Pegasus ile 7 Gece 8 Gün Tarihi İspanya & Endülüs Turu Tur Programı

Göz Kamaştırcı Muhteşem İspanya & Endülüs Turu

      Tatilkaresi Güvencesi İle İspanya & Endülüs'ü Gezmeye Başlıyoruz!

Özel İndirimli Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 730 EUR yerine 365 EUR!

Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
Gezilecek Yerler: İstanbul - Barcelona – Valencia – Alicante – Granada – Sevilla – Madrid
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Barcelona

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuşumuzdan 3 saat öncesinden itibaren hazır bulunarak gerçekleştireceğimiz bagaj teslim, bilet ve pasaport kontrol işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları PC 1091 sefer sayılı uçuş ile saat 10.10 ’de Barcelona ‘ya uçuyoruz. Yerel saat ile 11.50 ’de Barcelona ‘ya varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Barcelona şehir turumuzu düzenliyoruz. Turumuzda Plaza De Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi, Gaudi’nin Evleri, Kristof Kolomb Heykeli, La Sagrada Familia Kilisesi, Plaza De Espana panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer ve odaların alınması için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Barcelona Akşamları Gece Turu’na (25 Euro) katılabilirler. Akşam ışıklarının Barcelona şehrine kattığı güzellikler eşliğinde Barcelona Katedrali, Gotik ve Local mahalleler, Belediye Binası, Plaza Real ve Pazar yeri-La Bogueria görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde sunulacak serbest zaman ardından otelimize transfer



2 Gün: Barcelona

Sabah kahvaltısı ardından tüm gün serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Barcelona Kombi Turu‘na (75 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk durağımız Kuzey Katalonya ‘nın en büyük şehri olan, müzeleri, galerileri ve Gotik tarzda mimari eserleri, Arnavut kaldırımlı dar ve labirent sokaklarının etrafında yükselen surlarıyla adeta ziyaretçilerini büyüleyen Girona olacaktır. Girona ‘da gerçekleştireceğimiz gezimizde kenti ikiye bölen Onyar Nehri kıyısına dizilmiş renkli evleri görüp fotoğraflayacak, surlarla çevrilen eski kent meydanında, trafiğe kapalı olan ve her bir çıkışı labirent şeklinde dar sokaklara çıkan Libertat Caddesi ‘nde yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tarih boyunca Hiristiyanlar’ın, Katalon Yahudiler’in ve Müslümanlar ‘ın birlikte yaşadığı şehirdeki gezimizde Girona Katedrali ‘ni panoramik olarak görerek turumuzu tamamlayacağız ve ardından Figueres ‘e doğru yola çıkacağız. Salvador Dali ‘nin doğduğu ve daha yaşarken eserlerini koymak için tiyatro binasından tasarladığı müzeye ev sahipliği yapan Figueres ‘te gerçekleştireceğimiz kısa çevre gezisinin ardından Dali Müzesi ‘ni ziyaret edecek ve Dali ‘nin 4000 eserini barındıran müzede, rehberimiz eşliğinde bir sanat turuna çıkacağız. Turumuzun devamında Barcelona’ya dönüyor ve şehrin muhteşem manzarasını keyifle seyredebileceğimiz Carmel Tepesi’ne çıkarak Antoni Gaudi tarafından tasarlanarak inşa edilen Park Guell’i ziyaret ediyoruz. 1984 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi ‘nde kendisine yer bulan ve capcanlı renkler, doğadan esinlenen figürleriyle ziyaretçilerini adeta masallar diyarına götüren Guell parkında fotoğraf ve çevre gezisi için serbest zaman sunuyoruz. Ardından La Sagrada Familia ‘nın çevresinde yürüyüş gerçekleştirerek turumuzu tamamlıyor ve Barcelona şehir merkezinde alışveriş ve çevre gezisi için serbest zaman sunuyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



3 Gün: Barcelona – Valencia – Alicante

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Valencia ‘ya hareket ediyoruz. Nüfus bakımından İspanya’nın en büyük 3. Şehri olan ve ülkenin en büyük limanına ev sahipliği yapan Valencia’da tarihi binalar ve modern mimari eserler büyük bir uyum oluşturmaktadır. Özellikle Old Town, bilinen adıyla Eski Şehir, bölümün de Valencia’nın tarihi birikimini ve yıllara meydan okuyan yüzünü görmek mümkündür. Aynı zamanda Valencia, baharı müjdeleyen Las Fallas ve 70 yıldır devam eden La Tomatina olarak bilinen Domates Festivali’ne ev sahipliği yapar. Valencia ‘ya varışımızla birlikte gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında, Gotik Katedral, Micalet Çan Kulesi, eski market alanı ve portakallarıyla ünlü meyve bahçeleri bulunmaktadır. Şehir turu sonrasında Alicante ‘ye doğru yola çıkıyoruz. İspanyol mutfağının lezzetli yemekleri, yıl boyu açık olan sahilleri ve gece hayatı ile ünlü olan Alicante ‘de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



4 Gün: Alicante - Granada

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Granada ‘ya hareket ediyoruz. Sierra Navada Dağları eteklerindeki verimli topraklara kurulmuş olan Granada, İspanya’nın en turistik şehirlerinden biridir. Zengin tarihi boyunca ağırlıklı olarak Roma ve Emeviler’in etkisinde kalan ve Al Hambra Sarayı ‘na ev sahipliği yapan şehirde gerçekleştireceğimiz panoramik turumuzda tarihi Endülüs/Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserlerin arasında Kristof Colomb Heykeli, Grand Via, La Rambla ve Belediye Meydanı görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Öğle yemekli Al Hambra Sarayı & Albayzin & Sacremento ve Çingene Show Turu (75 Euro) programımıza katılabilirler. Local restoranda sunulacak   öğle yemeği sonrasında, sadece Endülüs ‘ün değil bütün İslam tarihinin en sıra dışı hatıralardan biri olan, Arabesk mimarisi, havuz ve bahçeleri ile ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Al Hambra Sarayı ‘nı görüyoruz. (Sarayın müsaitliğine göre gerçekleştirilir ve harem girişi hariçtir ve 10 Euro’dur) Tur sonrası Granada ‘daki otelimize transferimizin ardından ekstra tura katılan misafirlerimiz ile Albayzin ve Sacromonte (Eski Arap ve Çingene Mahalleleri) ve Çingene Show Turunu düzenliyoruz. Turumuzda Al Hambra ‘nın karşı yamacında bulunan, bembeyaz evleriyle Granada ‘nın en eski yerleşim yerlerinden olan ve labirenti andıran, dolambaçlı, dik ve merdivenli sokaklarında dolaşırken her aralıktan Al Hambra Sarayı ‘nın kızıl duvarlarını uzaktan izleyip fotoğraflayabileceğimiz, içinde aktif olarak hizmet vermeye devam eden Granada Ulu Camii ‘nin bulunduğu eski Müslüman mahallesi Albayzin ve Sacramonte çevre gezisi ve izleyeceğimiz Çingene Show unun ardından otelimize transfer.



5 Gün: Granada - Sevilla

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Sevilla ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Malaga & Ronda Turu (60 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzun ilk ziyaret noktası olan Malaga ‘ya varışımızla birlikte panoramik şehir turumuzu düzenliyoruz. Endülüs ‘ün 2., tüm İspanya ‘nın ise 6. en kalabalık şehri olan Malaga, Costa Del Sol sahil şeridinde yer almaktadır. Bu avantajlı konumu sayesinde Akdeniz ‘in önemli tatil rotalarından biridir. Picasso Müzesi’ne de ev sahipliği yapan Malaga ‘da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında, Müslüman yönetimine son verilmesinin bir işareti olarak inşa ettirilen ve günümüze kadar halen kısmen tamamlanmış olan Malaga Katedrali, Palaza de la Merced başlıca görülecek yerler arasındadır. Turumuzda bir sonraki ziyaret noktamız Ronda olacaktır. Daracık kıvrımlı sokakları, kireç beyazı boyanmış evleri dikkat çeken, kumul tepesi üzerine kurulması ile ünlü Ronda kasabası El Tajo Kanyonu tarafından ikiye bölünür. Kanyonun dibinde 120 metre derinlikte ise Guadalevin Nehri akmaktadır. Nehrin en güzel manzaralarını fotoğraflayabileceğimiz Puento Nuevo (Yeni Köprü), Plaza De Toros, Eski Şehir, Santa Maria la Mayor Kilisesi ile Mondragon Sarayı, şehir turumuz esnasında panoramik olarak görebileceğimiz yerler arasındadır. Ronda gezimizle birlikte turumuzu tamamlıyor ve Sevilla ‘ya doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Endülüs ‘ün en kalabalık ve en gelişmiş şehri olan Sevilla, egzotik ve zengin kültürel tarihini, tarihinde Kuzey Afrikalı Müslümanlar olan Morolar ‘ın hakimiyetinde geçen sürece borçludur. Birbirinden güzel ve ihtişamlı katedraller, meydanlar, saraylar, müzeler, kuleler ve kiliseler eşliğinde panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turumuz esnasında Star Wars 2 ‘nin bazı sahnelerinin çekildiği Plaza de Espana (İspanya Meydanı), savunma amaçlı kurulan ancak daha sonra hapishane olarak da kullanılan onikigen şeklindeki Torro del Oro (Altın Kule), Dünya’nın en büyük 3. Gotik katedrali olan ve 1987 ‘de bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi ‘nde yer alan Sevilla Katedrali ve Giralda Çan Kulesi, Maria Luisa Parkı panoramik olarak yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında Sevilla bölgesindeki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



6 Gün: Granada - Sevilla

 Sabah kahvaltısı ardından tam gün serbest zaman sunuyoruz. Arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Güney Portekiz (Algarve) Turu (75 Euro) programımıza katılabilirler. Dünya’nın en güzel yerleri fotoğraf galerilerinde altın rengi kumsalları ile karşımıza çıkan, Atlantik Okyanusu ve Akdeniz’in kesiştiği bölgede yıl boyu sıcak iklimi, tarihi bölgeleri, enfes yemekleri ile Avrupa ‘nın en gözde turizm merkezlerinin bulunduğu, tarihte Batı Endülüs olarak bilinen ve bu özelliği ile mimari yapılarında Fas ve Endülüs etkilerini de görebileceğimiz Algarve bölgesine düzenleyeceğimiz turumuzda ilk olarak, bölgenin başkenti Faro ‘ya hareket ediyoruz. Geçmişte Romalılar’ın, Bizanslılar’ın ve Emeviler’in hüküm sürdüğü Faro, iyi korunmuş tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bölgenin en önemli şehirlerinden birisi haline gelmiştir. 11. Y.Y. ‘da Emeviler’in hüküm sürdüğü şehir, ismini dönemin hükümdarı İbni Harun (Farron) ‘dan almıştır. Cidade Vilha olarak anılan eski şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz çevre gezisinde, gotik tarzda inşa edilmiş Se Katedrali, antik Mağribi Surları, tarihi mahalleye açılan Arco da Villa şehir kapısı görülecek yerler arasındadır. Faro gezimiz sonrasında, ismini Arapça “Deniz Kalesi” anlamına gelen Al-Buhera kelimesinden alan, arnavut kaldırımlı dar ve kıvrımlı sokaklarındaki beyaz renkli geleneksel evleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Albufeira kasabasını ziyaret edeceğiz. Portekiz’in dünyaca ünlü şarap, zeytinyağı, kiraz likörü ve diğer hediyelik eşyalarını uygun fiyata bulabileceğimiz alışveriş ve çevre gezisi için serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde dileyen misafirlerimiz hava şartlarına göre okyanusun, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirler. Arzu eden misafirlerimiz ise dünyaca ünlü mağara plajı olan Benagil Deniz Mağaralarını ziyaret edebilirler. Arzu eden misafirlerimiz ise alternatif olarak, ekstra düzenlenecek olan Cadiz Turu (75 Euro) programımıza katılabilirler. İspanya ‘nın güneybatısında bulunan ve arkeojolik kalıntılara dayanarak 3100 yıllık yerleşik hayat tarihi bulunduğu bilinen liman kenti Cadiz, 8 Endülüs şehrinin başkenti olarak bilinir. Neredeyse tamamen surlarla çevrilmiş bir antik kent merkezine sahip şehir, okyanus dalgalarıyla aşınmış deniz duvarlarıyla, kıvrımlı sokaklarıyla, balık kokularının yükseldiği meyhaneleriyle yılın her dönemi ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Tarihi mimarisi, kale, katedral, müze ve dünyaca ünlü festivalleriyle dikkat çeken Cadiz ‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında hem tarihi sokakları keşfedebilecek hem de kış aylarında dahi ılıman iklime sahip olan şehrin sahillerinde hava koşulları el verdiği sürece deniz & kum & güneşin tadını çıkartabileceğiz. Şehir gezimiz esnasında ise Aziz Felipe Neri Kilisesi, Yeni Katedral, Roman Tiyatrosu Binası, Genoves Parkı, Cadiz Müzesi Binası ve sahil şeridindeki parklar ve bahçeler panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Sevilla ‘daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak Flamenco Gösterisi ‘ne (55 Euro) katılabilirler. Alt sınıfın üst sınıfa haykırışı olarak bilinen ve dansın dile geldiği dünyaca meşhur Flamenco gösterisi sonrasında otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



7 Gün: Sevilla - Madrid

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Madrid ‘e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Cordoba & Toledo Turu (60 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzun ilk durağı olan Cordoba ‘ya varışımızın ardından Roma İmparatorluğu döneminde kurulan, 10.yy.’da İslam devleti himayesinde Avrupa'nın en büyük şehri olan Cordoba' yı keşfediyoruz. Günümüzde dahi İslam etkilerini görebildiğimiz ve 1984 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınan kent merkezinde gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda 1000 yılı bulan geçmişi ile Kurtuba Camii-Katedrali (giriş ücreti 10 euro), Alcazar De Los Reyes Cristianos, Kraliyet Sarayı, Roma Köprüsü panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Cordoba gezisi sonrasında turumuzun ikinci ziyaret noktası olan Toledo ‘ya doğru yola çıkıyoruz. M.Ö. 590 yılında Yahudiler tarafından kurulup, günümüzde üç büyük dine bağlı insanların bir arada, barışçıl bir şekilde yaşadığı, tarihi ve turistik anlamda İspanya’ nın en önemli şehirlerinin başında gelen Toledo, “Şövalyeler Şehri” olarak da bilinir. İber Yarımadası ‘nın en büyük nehri olan Tajo şehrin içinden geçmektedir. Şehir, uzun süre İspanya Krallığı’nın başkenti olmuştur. Dünya’ nın en büyük Orta Çağ şehirlerinden olduğu için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne dahil edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Donkişot ‘un yazarı Cervantes bu şehirde doğmuştur. Yapımı yaklaşık 270 yıl süren, eskiden cami olan ve günümüzde dünyanın 3. önemli ve İspanya ‘nın baş katedrali olan dünyanın en pahalı eserlerini içinde barındıran Toledo Katedrali, San Martin Köprüsü, Damasquinos (Şam İşi), altın el işçiliğinin yapıldığı atölyeler ve dükkânlar, şehir turumuzda panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Cordoba & Toledo turumuzu tamamlamamızın ardından Madrid ‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Madrid bölgesindeki otelimize transfer, odaların alınması ve dinlenme amaçlı serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Madrid Gece Turuna (25 Euro) katılabilirler ve başkent Madrid ‘i akşam ışıklarının verdiği güzellik eşliğinde keşfedebilirler. Tur sonrası Madrid bölgesindeki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



8 Gün: Madrid - İstanbul Dönüş Yolculuğu

Sabah kahvaltısı ardından otelden ayrılıyor ve Madrid şehir turumuzu düzenliyoruz. İspanya Kallığı ‘nın başkenti ve aynı zamanda da Avrupa Birliği ‘nin üçüncü büyük şehri olan Madrid ülkenin siyasi, ekonomi ve kültür merkezi olarak kabul edilir. Heykeller, anıtlar ve doğal güzelliklerin moern mimari ile bütünleştiği Madrid’de gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında Plaza Mayor, Paseyo de la Castellana, boğa güreşi arenası, Gran Via, Plaza de Espana, Kraliyet Sarayı, Puerto de Alcala panoramik olarak görülecek yerlerdir. Şehir turu sonrasında İstanbul’a gerçekleşecek uçuşumuz için havalimanına hareket ediyoruz. Bilet, bagaj teslim ve pasaport kontrol işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları ‘nın PC 1100 sefer sayılı uçuşu ile 13.30 ‘da İstanbul’a uçuyoruz. TSİ 19.40 ‘da Sabiha Gökçen Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Hava Yolları tarifeli seferleri ile Sabiha Gökçen HL – Barcelona / Madrid – Sabiha Gökçen HL parkurunda uçak bileti,
    Havalimanı vergileri ve hizmetleri bedeli,
    3* & 4* uzak otellerde toplam 7 gece oda kahvaltı konaklamalar,
    Havalimanı – otel – havalimanı transferleri ve şehirlerarası transferler, Bağlantı
    Barcelona, Valencia, Alicante, Granada, Sevilla, Madrid panoramik şehir turları ve/veya çevre gezileriBağlantı
    Şehir giriş ücretleri ve lokal rehberlik hizmetleri
    TURSAB Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti ve servis bedeli 
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli 
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar,
  • İç hat bağlantı uçak bileti,
  • Öğle & akşam yemekleri ve içecekler
  • Otel şehir vergileri 
  • İsteğe bağlı özel seyahat sağlık sigortası 


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Sabiha Gökçen Havaalanı (07:00)
Notlar

GENEL ŞARTLAR

Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde; TatilKaresi gezi hareket tarihinden 21 gün öncesine kadar turu iptal edebilir. Böyle bir durumda iptal bilgisi misafire iletilir. Tur bedelinin tamamı misafire iade edilir. Tur dışında satın alınan ilave hizmetlerin iadesinde; TatilKaresi den alınmış olan iç hat bağlantı uçuşu da misafire iade edilir, vize hizmeti, seyahat sağlık sigortası kullanılarak misafir adına vize başvurusu yapılmış ise bu hizmetler kullanılmış olacağından misafire iadesi yapılamaz, vize başvurusu yapılmamışsa vize ve seyahat sağlık sigortası da iptal edilerek ücret iadesi yapılır. Misafir iç hat bağlantı uçuşunu TatilKaresi bağımsız farklı bir ürün sağlayıcıdan aldıysa, gezinin TatilKaresi tarafından iptal edilmesi durumunda TatilKaresi herhangi bir ücret iadesi talep edemez. Turun iptalinden dolayı oluşabilecek maddi ve manevi kayıpları misafir turu satın aldığında peşinen kabul eder, TatilKaresi sorumlu tutulamaz. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde TatilKaresi iyi niyet göstererek turu iptal etmeme hakkında sahiptir. Bu durumda turun misafir için münferiden sağlanması söz konusu olacağından pakete dahil rehberlik hizmeti sadece yurtdışı gidiş-dönüş alan transferini kapsayacaktır.

 

İptal ve değişiklik

Misafirlerimizin tur çıkış tarihinden 30 gün öncesine kadar TatilKaresi yazılı olarak bildirmek koşulu ile cezasız iptal hakkı vardır. Gezi başlangıç tarihine 31 günden az kalması durumunda tur ücretinin %50’ si tutarında ceza ödeyerek, gezi başlangıç tarihine 15 gün ve daha az kalması durumunda tur ücretinin tamamını ceza bedeli ödeyerek iptal yapabilir. İptal talep edilmesi durumunda, iç hat bağlantı, vize hizmeti, seyahat sağlık sigortası gibi ilave alınan hizmetlerin iptal iade şartları iptal talep edilen süreye göre değişkenlik gösterebileceği için iadesi konusunda önden bilgi sorulması gerekmektedir. İstyatur ilave hizmetlerin iptal iadesi için herhangi bir taahhütte bulunamaz.
 
Rehberlik Hizmetleri ve Ekstra Turlar

Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 15 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları ve içerikleri değişiklik gösterebilir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir. Ekstra turlar sırasında misafirlerimize farklı rehber eşlik edebilir. Ekstra turlar için tahsis edilen araçlar, bu ekstra turu satın alan misafirlerin kullanımı içindir. Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından TatilKaresi sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir. Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir. Bu durum uçuş saatlerinde oluşabilecek değişiklikler karşısında da geçerlidir.
Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

 

Uçuşlar Hakkında

TatilKaresi hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, olası ihtilaflarda Türk mevzuatının ilgili hükümlerinin yanı sıra Lahey Protokolü ve Varşova Konvansiyonu uygulanacaktır. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar ya da uçuş saati değişiklikleri olabilir. TatilKaresi, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu uçuş saatinin değişme/iptal riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar sadece alan vergisi bedeli öderler. Hava yolları kuralları gereğince; gidiş-dönüş olarak satın alınmış uçak biletlerinin gidiş uçuşu kullanılmadığı takdirde, dönüş uçuşu hava yolu tarafından iptal edilmektedir. Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemlerdir ve bu işlemlerin misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında, ilgili hava yolu kontuarlarından ya da online olarak hava yolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur. Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri, havalimanlarında sesli anons edilmekte ve alandaki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler bizzat misafirler tarafından takip edilmelidir. Tura katılım için hava yolları kuralları doğrultusunda bildirilen saatlerde, belirtilen havalimanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen misafirlerin, uçuşu gerçekleştirememeleri durumundan TatilKaresi sorumlu değildir. Uçağı kaçıran misafirlerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletlerinin temini ve gidilecek bölgedeki transferleri vb. gibi konulara dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir. Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa, bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/fiyat kuralları hava yolları tarafından belirlenmekte olup, TatilKaresi sorumluluğunda değildir.
Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek (business veya first class’a yükseltmek) isteyen misafirlerimiz için; biletleri kesildikten sonra hava yolunun (üyeliğinizin bulunduğu hava yolunu kontrol ediniz) müsaitliğine bağlı olarak upgrade işlemleri gerçekleştirebilir. Her uçuş için mil garantisi verilmez. Programın biletlerinin upgrade edilebilir sınıftan olup olmadığını kontrol ediniz.
Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ekstra ücrete tabi olabilir.

 

Diğer Hususlar

TatilKaresi misafirin doğrudan otel ile iletişime geçerek yaptığı herhangi bir değişiklik veya iptal işlemi için sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu durumda TatilKaresi iptal koşulları geçerli olacaktır.
Tur programında otel(ler) isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli sunulduğu durumlarda gezi hareketinden 48 saat önce misafire TatilKaresi tarafından bildirilecektir.
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi özel dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce TatilKaresi tarafından bilgi verilecektir.
Satın alınan tura kayıt esnasında; misafir tarafından pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme doğru şekilde girilmesi/beyan edilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.
Cep telefonlarınızı yurt dışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurt dışına açık olup olmadığını, hattınızın ait olduğu şirket ile iletişime geçerek kontrol ediniz.
Konaklama için otel giriş saati 15.00, çıkış saati ise 12.00’dir.
TatilKaresi tarafından, oda ile ilgili talepler (yüksek kat, genel alanlara yakın, sigara içilen/içilmeyen, yatak tipi) otele bildirilir. Ayırtılan odaların, otelin müsaitliğine göre misafirin tercihleri doğrultusunda olmasına özen gösterilir. Bu taleplerin gerçekleşmesi otele giriş sırasındaki müsaitliğe bağlıdır ve TatilKaresi tarafından garanti edilemez.
Otellerde sunulan kahvaltı Türk mutfağında alışılagelmiş zengin kahvaltıdan farklılık göstermektedir. Genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı seçenekler ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
Bazı durumlarda çift yataklı oda yerine çift kişilik yatak olabilmektedir. Çoğu Avrupa oteli, gerektiğinde birleştirilebilen 2 yataklı odalar sunmaktadır.
Çocuk ve ek yatak politikası her otelin, oda tiplerine göre değişiklik gösterebilir.
Her türlü ilave yatak ve bebek karyolası, talep üzerine ve otelin müsaitliği doğrultusunda temin edilir ve otel tarafından onaylanması gerekir.
Odadaki ilave yatak veya bebek karyolası kapasitesi 1 adettir (azami).
3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması vardır, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluşmaktadır. Misafirlerimiz 3 kişilik oda ve/veya çocuklu rezervasyonlarında standart odaya eklenecek ilave yataklar nedeniyle odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
Otel rezervasyonlarında belirtilen, yetişkinler ile konaklayacak çocuk sayısı ve çocukların yaşları misafirlerimizce hatalı beyan edilir ise ilgili oteller ek bedel tahsil edebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yanlış beyanda bulunan misafire aittir. Otel tarafından çocuklar için yaş tespitine yönelik kimlik talep edilebilir.
2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda, çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan, “tek çocuk” için geçerlidir.
Gün içindeki kur değişimi, TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir. İlave talepleriniz, otelde alacağınız bazı ek hizmetler (minibar, ütü vb.) otel tarafından ekstra ücrete tabi tutulur. Bu masraflar satın alma esnasında ücrete dahil edilmez ve konaklamanız sırasında doğrudan otele ödenir.
Bazı ülkeler şehir, turizm ya da yerel düzeyde vergiler ile ilgili farklı uygulamalara sahiptir. Bu şekilde uygulanmakta olan her türlü şehir, turizm ya da diğer vergiler, giriş veya çıkış sırasında otel tarafından, misafirden tahsil edilir.
Programlarda verilen yol mesafeleri harita bazlıdır. Trafik, hava şartları, gidilen ülkenin coğrafi konumu, yol çalışmaları ve şartları gibi durumlarda yolculuk süreleri uzayabilir.
TatilKaresi zorunlu durumlarda veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve uçulacak olan ana havayolunu değiştirebilir.
Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri, pasaportları / kimlikleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan TatilKaresi sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
Tura katılan kişilerin seyahat sağlık sigorta poliçelerini ve herhangi bir sağlık sorunları varsa ilgili ilaç ve raporlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Olası ekstra harcamalar için otele girişte, resmî kurumlarca düzenlenmiş fotoğraflı kimlik/pasaport ve kredi kartı ya da nakit depozit, otel tarafından talep edilebilir. Çıkış sırasında talep edilen depozit iadesi otel ile misafir arasında olan bir işlem olup, TatilKaresi herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır.
 

Vize ve Pasaport

T.C vatandaşları için vize uygulaması bulunmamaktadır.
Misafirlerimizin pasaportlarının seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
Gümrük geçişlerinde/sınır kapılarında, pasaportunuza giriş-çıkış kaşesi basılabilmesi için, pasaportunuzda en az 2 sayfalık boş alan olması gerekmektedir. Bu turdaki ülkelere giriş için vizeden muaf olunması, ülkeye giriş/ülkeden çıkış yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama/çıkarmama yetkisi vardır, bu durumdan TatilKaresi sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan TatilKaresi sorumlu olmayacaktır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz


Tur İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Tatilkaresi misafirleri Tatilkaresi sorumluluğundadır.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • Tatilkaresi geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • Tatilkaresi; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatilkaresi sorumlu tutulamaz.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil pasaport sahipleri için bu turda vize uygulanmamaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
https://tatilkaresi.com/pegasus-ile-7-gece-8-gun-tarihi-ispanya--endulus-turu
TATİLKARESİ TURİZM BİLİŞİM ORGANİZASYON İNŞAAT TAAHHÜT LTD. ŞTİ
Kükürtlü Mahallesi Kükürtlü Caddesi Horoz Apartmanı No:34/3A OSMANGAZİ/BURSA
0(224) 909 10 42


Bu çıktı 16.04.2024 22:22 tarihinde verilmiştir. TATİLKARESİ TURİZM BİLİŞİM ORGANİZASYON İNŞAAT TAAHHÜT LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.