Baştan Sona Balkanlar Turu - 6 Gece 8 Gün Tur Programı

Balkanlar'ın İncisi Budva Turu

      Tatilkaresi Güvencesi İle Budva'yı Gezmeye Başlıyoruz!

Özel İndirimli Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 480 EUR yerine Ücretsiz!

Kalkış Yerleri: Kadıköy Evlendirme Dairesi - 21:00
Gezilecek Yerler: Edirne - Sofya - Belgrad - Saraybosna - Konjıc - Mostar - Blagaj - Poçitel - Dubrovnik - Trebinje - Trebinje - Kotor - Budva - İşkodra - Prizren - Pristine - Tetova - Üsküp - Matka Kanyonu - Manastır - Resne - Ohrid - Selanik
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Edirne

Akşam saat 21.00 da Kadıköy evlendirme dairesi, 21.30 da Gayrettepe Avantgarde Otel önü ve 22.00 da Bakırköy Ömür Plaza önünden hareket ile yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç yarım saat önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir).



2 Gün: Edirne - Sofya - Belgrad

Gümrük ve kapı işlemlerinin ardından erken saatlerde Plovdiv üzerinden Sofya ya varıyoruz. Varışımız ile birlikte panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı ve Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonrasın da Belgrad’a hareket ve Belgrad şehir turumuz sırasında; Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama Belgrad ta ki otelimizde.Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır. Turumuz sonrasın da konaklama ve akşam yemeği Üsküpteki otelimizde. 



3 Gün: Belgrad - Saraybosna

Alınacak sabah kahvaltı sonrası, Saraybosna’ya hareket.  Varışımızı takiben, yapacağımız Saraybosna Panoramik Şehir turumuz esnasında, Avrupa’nın en müstesna çarşısı başçarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Şehir turu sonrasın da otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



4 Gün: Saraybosna - Konjıc - Mostar - Blagaj - Poçitel - Dubrovnik - Trebinje

Alınacak sabah kahvaltısı sonrası Mostar’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Konjic şehrinde Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz ayrıca burada ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Ardından Mostar’a doğru hareket ediyoruz. Mostar şehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Poçitel’e doğru yola çıkıyoruz.. Daha sonrasında devam edip tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Ardından konaklama yapacağımız Trebinje’deki otelimize yerleşiyoruz, serbest zaman ve akşam yemeği otelimizde. Akşam Dubrovnik panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. ( Trebinje konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir



5 Gün: Trebinje - Kotor - Budva - İşkodra

Sabah kahvaltı sonrası Manzaralı, kısa bir yolculuğun ardından, 2006 yılında bağımsızlığına kavuşmuş olan, Avrupa'nın resmi olarak tanınan en genç devleti Karadağ'a geçiyoruz. Adriyatik Sahili'ndeki olağanüstü manzaralı yollardan geçerek Kotor Körfezi'nin içinde yer alan Kotor'a varış. Kotor'da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi göreceğimiz yerlerden bazıları. Kotor gezimizden sonra özellikle ünlülerin rağbet ettikleri, bakir bir koy üzerinde bulunan Avrupa sosyetesinin son dönemdeki uğrak yeri olan Budva turumuza başlıyoruz. Buradaki Eski Şehir ve Kaleyi gezdikten sonra, panoramik olarak Sveti Stefan adasını görüyoruz ve Bar ve Petrovac üzerinden Arnavutluk gümrüğüne varıyoruz. Gerekli işlemlerin ardından sınırı geçip konaklama ve akşam yemeği için İşkodra oteline varıyoruz. ( İşkodra konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir )



6 Gün: İşkodra - Prizren - Pristine - Tetova - Üsküp

Otelimiz de alınacak sabah kahvaltısının ardından Kosova Cumhuriyeti'ne geçiyoruz. İlk durağımız Prizren, Mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibaını veren Prizren'de Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı görülecektir.Turumuz sonrasında Priştine ye hareket. Varışımıza istinaden yapacağımız panoramik şehir turumuzda 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Germia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlıların 15. Yüzyıl da yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Camii, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi göreceğimiz yerler arasındadır. Sonrasında Tetova ( Kalkandelen) geçiyoruz, Alaca Camiini ziyaret ediyor ve İpek yolu ipek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni`nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi`ni panoramik olarak görüyoruz. Ardından Makedonya'ya geçiş ve Üsküp'e varışa istinaden gezilecek yerler arasında Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu Rahibe Teresa'nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır. Turumuz sonrasın da konaklama ve akşam yemeği Üsküpteki otelimizde.



7 Gün: Üsküp - Matka Kanyonu - Manastır - Resne - Ohrid

Otelimizde alınacak sabah kahvaltısının ardından, Matka Kanyonu turumuzu gerçekleştiriyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Cami`yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk`ün mezun olduğu Askeri İdadi`yi ve Atatürk Müzesi`ni (Dışarıdan) ziyaret ediyoruz. ve Resneye hareket. Resne'li Niyazi'nin Sarayını ve Resne şehrini panoramik gördükten sonra Ohrid`e hareket. Varışa istinaden, Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, Sinan Çelebi Türbesi, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Ardından otelimize hareket. Makedon Eğlencesi eşliğinde akşam yemeği.



8 Gün: Ohrid - Selanik - İstanbul Dönüş Yolculuğu

Otelimiz de alınacak sabah kahvaltısının ardından Yunan Sınır kapısına hareket, gümrük geçiş işlemlerinin ardından konaklama yapacağımız, Selanik`e hareket Kordon, beyazkule, döner kule , fuar meydanı , Osmanlı ve Bizans eserleri , Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedrali, Büyük İskender heykeli, Hamza bey camii, E.Venezelos - P. Konstantin heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları görülecek yerler arasındadır. Selanik turumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evini ziyaret ederek tamamlanıyor. Kavala, İskeçe, Gümülcine üzerinden İpsala sınır kapısına varış. Ülkemize giriş işlemlerinin ardından Keşan, Tekirdağ üzerinden İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 4* Otellerde 6 gece Oda-Kahvaltı konaklama
  • Programa dahil 6 akşam yemeği
  • Programda dâhil olduğu belirtilen şehirlerarası transferler
  • Programda dâhil olduğu belirtilen tüm turlar ve çevre gezileri
  • RESNE & BİTOLA MANASTIR TURU DAHİL
  • BUDVA & KOTOR TURU DAHİL
  • DUBROVNİK TURU DAHİL
  • POÇİTEL & MOSTAR & KONJİC TURU DAHİL
  • MATKA KANYON TURU DAHİL
  • BLAGAJ TURU DAHİL
  • MAKEDON GECE EĞLENCESİ DAHİL
  • PRİZREN & PRİŞTİNE TURU DAHİL


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Çok Girişli Schengen Vizesi
  • Kişisel ve ekstra harcamalar
  • Öğlen Yemekleri
  • Dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
  • Yurt dışı çıkış pulu
  • Seyahat Güvence Paketi
  • Şoför Bahşişleri
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri
  • Rehberimizin düzenleyebileceği extra geziler


Uçuş Bilgileri
Tarih Havayolu Kalkış Hv. Kalkış Saati. Varış Hv. Varış Saati.
Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Avantgarde Otel Önü (21:30)
  • Bakırköy Ömür Plaza Önü (22:00)
Notlar

GENEL ŞARTLAR

Genel şartlar  ‘Tur Broşürü’ nün  ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez. Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir. Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir. Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Tatilkaresi misafirleri Tatilkaresi sorumluluğundadır. Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir. Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz. Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz. Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. Tatilkaresi geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden,  Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir. Tatilkaresi havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz. 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatilkaresi sorumlu tutulamaz. Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır. Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu program için Çok Girişli Schengen vizesi gerekmektedir. Yeşil Pasaport için vize uygulaması yoktur. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

 


Tur İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Tatilkaresi misafirleri Tatilkaresi sorumluluğundadır.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • Tatilkaresi geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • Tatilkaresi; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatilkaresi sorumlu tutulamaz.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil pasaport sahipleri için bu turda vize uygulanmamaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

 

https://tatilkaresi.com/bastan-sona-balkanlar-turu-6-gece-8-gun
TATİLKARESİ TURİZM BİLİŞİM ORGANİZASYON İNŞAAT TAAHHÜT LTD. ŞTİ
Kükürtlü Mahallesi Kükürtlü Caddesi Horoz Apartmanı No:34/3A OSMANGAZİ/BURSA
0(224) 909 10 42


Bu çıktı 20.04.2024 07:29 tarihinde verilmiştir. TATİLKARESİ TURİZM BİLİŞİM ORGANİZASYON İNŞAAT TAAHHÜT LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.